Климатици и климатична техника - privacycampaign.eu

Мястото на информацията за климатиците.

Видове климатици – първа част

Моделите климатици днес на пазара са много, а в стремежа си да задоволят всички потребности на потребителите, производителите създават все по-нови технологии. В общи линии климатиците могат да бъдат разгледани в две големи категории – климатици за ежедневието и климатици за промишлени, административни и увеселителни сгради.

Климатиците за бита са, както следва: 

1. Сплит системи – тези модели са най-търсените. Те се открояват с ниски стойности на отделен шум, голяма ефективни и стабилни условия за икономичност. Наред с това тези модели имат най-красиви дизайн. Моделите от този тип са изградени от две тела - външно и вътрешно, свързани с медни тръби, а по тях преминава фреон. Сплит системата изградена от инверторни и конвенционални климатици.

2. Мулти сплит климатици, са сходни по характеристики със сплит системите. Разликата им с тях е, че външното тяло, може да работи с няколко вътрешни. Тези модели се избират, когато няма възможност за поставяне на повече тела навън, а помещенията вътре го налагат. От позиция на надеждност тези климатици са по-слаби и цената им често е по-голяма от тази на климатик със сплит-система. Последните са - конвенционални и инверторни.

3. Компактни/мобилни климатици – те са практични, защото не налагат нужда от монтаж. Лесно се пренасят от едно място на друго. Като недостатък при тях е ниската мощност и високите нива на шум, които често достигат. Към системата им има и допълнителна тръба за топъл въздух, която се извежда към отворен прозорец.

4. Климатици прозоръчни - не налагат монтаж, както предходния модел. Състоят се от панел, а той се монтира до прозорец. Те не са много естетични модели и издават силен шум докато работят. Днес са смятани за отживелица.