Климатици и климатична техника - privacycampaign.eu

Мястото на информацията за климатиците.

Видове климатици – втора част

В тази част поместваме всички климатици, които могат да бъдат намерени на българския пазар и които изискват функционалност в по-големи помещения.

Климатици за административни, увеселителни и промишлени помещения, са:

1.Таванно-подови – тези модели позволяват монтаж на тавана или на под. Ползването им в някои домашни помещения, също е възможно. Най-често това са места, които не позволяват монтаж на климатик със сплит система. Тези устройства налагат големи стъклопакети и характерна архитектура за сградите. Подобни на таванно-стенните модели, са и климатиците монтирани на стена и с напълно таваннен вид.

3. Касетъчен климатик – този модел е смятан за най-красив по дизайн. Изграден е от външно тяло. Както името му говори се състои от "касетки", последните се монтират в окачен таван. За монтажа на този модел охладителни и отоплителни устройства се изисква минимум разстояния от 30 см. Това ги прави и практични за поставяне във високи помещения. Към предимствата на тези климатици се отнасят естетичността, благодарение на декоративни решетки и въздушна струя, която се разгръща в четирите посоки. Ето, защо тези модели климатици са идеални за поставяне на за голяма площ и успешно заменят сплит системите. По размери и мощности тези климатици достигат 1200х600мм, в най-малките варианти са с големини 600х600мм. Често служат и са предпочитани за огромни офиси, зали, ресторанти, заведения, фоайета и други.

4. Канален климатик – този тип се монтира успешно в окачен таван, като се поставя в системата на въздуховод. За целта се налага изграждане и на вентилационна система, от която климатика да черпи свеж въздух. Климатиците от тези модели достигат до мощност от 12-24kw.